Dags för demokrati på riktigt!

Under....

Dags att stärka demokratin

....

Lobbyismen har gått för långt!


Vi har råd - pengar är ingen bristvara

Covidkrisen har visat att pengar kan skapas hur lätt som helst genom en tangenttryckning på en dator. [5] Riksbanken beslöt exempelvis blixtsnabbt att skapa upp till 1800 miljarder för att rädda finansaktörer. Staten kan alltså alltid skapa de pengar som vi behöver - om bara den politiska viljan finns. Vi bör dock inte skapa mer pengar än vad ekonomins och naturens förmåga att producera klarar av: då finns det risk för miljöförstöring eller inflation. [6] 

Riksbanken kan aldrig gå i konkurs och kan alltid  tillhandahålla pengar.

Svenska riksdagen

betänkande 201/19:FiU44

Det är inte skattepengar, vi använder helt enkelt datorn för att skriva upp beloppet på kontot.

Ben Bernanke

Chef för USA:s centralbank

USA kan betala alla sina skulder eftersom vi alltid kan skapa pengar för att göra det. Så sannolikheten att vi ska gå i konkurs är noll

Alan Greenspan

Tidigare ordförande för USA:s centralbank

Europeiska centralbanken kan varken gå i konkurs eller få slut på pengar

Christine Lagarde

Chef för Europeiska centralbanken


Agera nu - för ett rikare Sverige

Det finanspolitiska ramverket förbjuder staten att finansiera åtgärder genom nyskapade pengar och tvingar staten att bara spendera så mycket som de tar in i skatt. Det gör att för lite nya pengar kommer ut så vi blir fattigare och behöver jobba hårdare utan att ändå räcka till. [7] Hela ekonomin, samhället och välfärden försämras.

Just nu har vi en chans att ändra detta: vi ska få en ny statsminister i höst som ska leda byggandet av Sverige efter Covid. Skriv på uppropet och kräv att vår nya statminister:

Frigör politiken från det destruktiva finanspolitiska ramverket!


Då kan staten skapa de pengar vi behöver för ett rikare Sverige med bra välfärd och en blomstrande ekonomi i hela landet.


Utan finanspolitiska ramverket: ett rikare Sverige för allaDet är bråttom


Sverige ska snart få en ny statsministern ska leda byggandet av ett rikare Sverige. Skriv under nu, så kommer vi överlämna detta upprop personligen den 7e november till Socialdemokraternas nya partiledare som kommer väljas på deras kongress och som sannolikt blir vår nästa statsminister.
Professor X förklarar mera

Insert Video


Fotnoter


[1] Sverige hade minst antal sjukhussängar per invånare i hela Europa
Orsaken till personalbristen är att politikerna ”sparat i ladorna” och inte investerat tillräckligt i sjukvården. 1994 hade Sverige 5,2 vårdplatser per 1000 invånare, men det har stadigt minskat till 2.1 vårdplatser 2019 före coronakrisen. Sverige är sämst i hela Europa, där genomsnittet var 4,9 sjukhussängar per 1000 invånare. Källa: OECD https://data.oecd.org/healtheqt/hospital-beds.htm.
SKRIV UNDER FÖR ATT RÄDDA DEMOKRATIN

 153st Underskrifter 
Current Progress
Current Progress
  159st underskrifter av 200

Senaste namnen:

Karl skrev på för 1 år sedan 

Betty-Ann  skrev på för 1 år sedan 

Swarn skrev på för 1 år sedan 

Annelie  skrev på för 1 år sedan 

Thomas  skrev på för 1 år sedan 

"Det är bra att folk inte förstår vårt bank- och penningsystem, för om de gjorde det är jag övertygad om att det skulle bli revolution innan imorgon bitti"
 
- Henry Ford

Föreningen Digital Demokrati är en ideell förening som är religiöst och partipolitiskt obunden. Föreningen har till syfte att stödja och främja effektiv demokratisk organisering av människor på alla nivåer: från små nätverk och organisationer på gräsrotsnivå till större företag, politiska partier och organisationer på nationell och internationell nivå.

Föreningens slutmål är en värld där allas inflytande och medbestämmande maximeras på ett sätt som är förenligt med hög flexibilitet, effektivitet och handlingskraft i mänskliga samarbeten och organisationer. Föreningens delmål är att (i) utveckla innovativa open-source-verktyg för digital demokratisk organisering (ii) sprida kunskap och väcka intresse för effektiva demokratiska beslutsmetoder och organisationsformer (iii) stödja organisationer och företag att förbättra sin interna demokrati.


(C) 2022 FÖRENINGEN FÖR DIGITAL DEMOKRATI 802538-9241

>